Dukketilbehør

Det er sjovt at lede efter dukketing og dukkesko i den rigtige stil og størrelse. Jeg har besøgt loppemarkeder, hvor man kan være heldig at finde ældre sjove ting, som kan bruges. For ikke at tale om mormors gemmer på loftet, hvorfra tingene vil have sin helt egen sjæl og charme. Det er også en god ide at kigge på internettet efter online auktioner. Hvis du leder efter nye ting, så er der efterhånden mange små butikker, som handler med nye dukkemøbler, som passer helt perfekt i størrelsen.

Jeg synes, mine søde dukker skal bo fint. Derfor har de deres helt egne værelser.

Emma og Emmy bor på 1. og 2. sal. I stueetagen bor de søde tvillinger Nicolaj og Nicoline, som ikke er mit design, men strikket af min mor efter en gammel opskrift fra 60’erne. På 2. sal er Emma og Emmys soveværelse. Her roder det lidt, for Emma og Emmy har så meget tøj og mange par sko. 🙂 Her er alle møblerne nye. Møblerne i stueetagen er af ældre dato. På 1. sal er møblerne blandet – gamle og nye.

Her er Emma og Emmys klædeskab. Som I kan se, så kan det ikke nytte at strikke mere tøj til dem, for det er der ganske enkelt ikke plads til. De har vist også nok. 🙂 De aller fleste sko er købt i en skøn dukkebutik i Hillerød – besøg den endelig. Se hjemmesiden: http://miniaturehuset.dk/ . Klædeskabet er købt i en almindelig legetøjsforretning for 15 år siden.

Emma og Emmy sidder i deres seng, som er en Maileg seng. Jeg har selv syet madras, dyne og pude. Tæppet på gulvet er hæklet af min mormor til mig, da jeg var barn.

Her i Emma og Emmys køkken afdeling er selve køkkenet og skabet gamle ting købt på loppemarked. Billedrammerne er også gamle og købt på loppemarked. Billederne er nye og printet ud i den rigtige størrelse, så de kunne passe til rammerne. Tæppet på gulvet er strikket af min mormor til mig, da jeg var barn.

I Emma og Emmys stue afdeling er bornholmerur og strikkekurv gamle ting dels købt på loppemarked og dels fundet på loftet hos min mors nabo. Bord og stole er købt i dukkebutikken i Hillerød. Kopper og tallerkner på bordet er min mors gamle legetøj. De fine sølv lysestager er også fundet på loppemarked.

Her er Nicolai og Nicolines værelse. Seng og skab har jeg fået af en kollega. Resten er købt på loppemarked – lige bortset fra vognen, som er ny og af mærket Maileg.

 

I dette skab bor Sus på 2. sal, Pernille på 1. sal og i stueetagen bor der dels en lille dukke, som jeg selv har strikket efter en gammel opskrift fra 60’erne og dels nogle søde dukker, som jeg strikkede som barn / ung. I stueetagen er køkkenet og vaskemaskinen gamle og købet på loppemarked. Vuggen, strygebrættet og vaskestativet er fra Maileg. Bænken er fra dukkebutikken i Hillerød.

Sus sidder i sin seng sammen med sin hund på sit værelse. Seng, kommode, billedrammer og lysestager er gamle ting købt på loppemarked. Jeg har selv syet sengetøjet. Billederne er Christel billeder fundet på nettet og printet i lille format passende til billedrammerne.

Her er Sus’s klædeskab, som også er gammelt og købt på loppemarked. Bøjlerne fulgte med. Stolen er ny og købt i en kurveforretning i City2. for en del år siden.

Her er Pernilles værelse. Hun har besøg af veninderne Amy og Sidse. Pernille har næsten kun nye møbler. Gyngestol, bænk og seng er fra Maileg. De søde ballerinasko, som dukkerne har på, er fra den skønne butik i Hillerød.

 

Her sidder Amy og slapper af i Pernilles gyngestol, som er fra Maileg. Spejlet er egentlig et smykkeskrin. Det samt tasken er købt i Bamsehuset på Bornholm. Skøjterne er købt i dukkeforretningen i Hillerød.

Sidse sidder på bænken, som også er fra Maileg. Kommode, lysestage og billedrammer er gamle og købt på loppemarked. Billederne er Christel billeder fundet på nettet og printet i lille format passende til billedrammerne – bortset fra billedet af Sus. 🙂

Her sidder Pernille i sin seng , som er fra Maileg, med sine blade. Bladene har jeg selv lavet med forsider fra gamle blade fra 50’erne – 60’erne, som jeg har printet i rigtig størrelse. Madras, dyne og pude har jeg selv syet.

Så fik Trine også indrettet værelse. 🙂 Reolen er i vikeligheden en gammel bestik insats fra en køkkenskuffe – fandt den engang på svigerforældrenes gård. Jeg har omdannet den til reol ved at sætte fint tapet som bagbeklædning. De fine Christel billeder er købt over nettet. Tingene i reolen og glassene på bordet er loppefund undtagen skoene, som er købt i dukkeforretningen i Hillerød. Dukkemøblerne er fra Maileg. Lyskæden er fra en Tiger butik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Closeup’s:

Trines ved sit musikmøbel, som i virkeligheden er et fint fransk smykkeskrin, der kan spille rigtigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amy er også ved at få opbygget sit eget sted, hvor hun nyder tilværelsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og her er lidt close-ups. Thepotten og den fine æske er gaver fra min søster, der var i Kina i starten af 2013. Café sættet er fra Maileg. Porcelænet er købt på loppemarked. De små perlekyllinger er købt på et håndarbejds-marked for mange år siden. Skoene er købt i dukkerforretningen i Hillerød. Reolen er købt i en Tiger butik.

Når jeg laver opstillinger til nye billeder med dukkerne og deres tøj, så laver jeg kulisser, som passer til ønsket situationen. Jeg har købt en del tapeter og gulve i butikken i Hillerød. De er egentlig beregnet til dukkehuse, men passer også fint til mine strikkede dukker. Ved hjælp af tapeterne og møblerne skaber jeg det miljø og den stemning, jeg har lyst til, og dermed får billederne det ønskede liv. Det sker også, at jeg bruger naturen, som det ses her: