Hønsestrik

Hønsestrik er det sjoveste strik i verden. Man keder sig ikke et sekund. Omgangene er så varierede. Og det er så sjovt at se mønsteret træde frem.
Kender du det at læse en god bog, som du ikke kan lægge fra dig, og når det sidste kapitel er læst, så savner du bogen. Sådan er det også med hønsestrik. Det ene mønster tager det næste og du vil frydes ved hvert mønster, som træder frem. Og når det sidste mønster er strikket og maskerne er lukket af, så savner du dit strik og har kun lyst til at strikke mere.
Få glæden ind i hobbyen med hønsestrik. 🙂
Alle mine mønstre er med angivet i farver, hvilket gør dem lette at gå til. Jeg har samtidig angivet antal forbrugt gram helt ned til mindste mønster, så det er her muligt for dig, at bruge nogle af alle dine rester. Brug de farver, du har lyst til, mine farveforslag er kun vejledende. Kun fantasien sætter grænser.

Hønsestrikkerier til din bolig. 
Her er en bog på 82 sider indeholdende opskrifter på en masse skønt interiør – bl.a. slumretæppe, børnetæppe / babytæppe, grydelapper osv.; alt sammen i hønsestrik. Det giver dig mulighed for at kreere smukke momenter til hjemmet – momenter, som med fine farver og mønstre giver glæde hver eneste dag, SAMTIDIG med at du nyder hvert sekund af strikkearbejdet. 🙂

IMG_7106 1

Link til min bog, som kan købes på Saxo: Link

Børnetæpper / babytæpper:

Jeg har SÅ gode erfaringer med tæpper i hønsestrik til børn. Jeg har strikket en del efterhånden. Og alle børnene er vildt glade for dem. Tæpperne bliver brugt ovenpå dynen, når små børn sover udendørs og det let genkendelige tæppe giver en tryg søvn i vuggestuen. Tæpperne bruges i stedet for dyne om natten og sparkes ikke af, som det ofte sker med dyner.

Mønstrene virker til at skabe tryghed i genkendelsen for barnet. Som en stor ynglings krammebamse eller sovedyr.

Mønstrene resulterer tæpper, som er ca. 100 x 140 cm.

Følgende finder du 2 opskrifter på dejlige tæpper. Opskrifterne lægger op til strik i babymerino – Drops og Infinity Hearts (link til garnet: link) og med flonel monteret på bagsiden (link til Stofstedet, som af og til har rigtig fine børne-flonel-stoffer: link).

Børnetæppe / babytæppe i drengefarver:

IMG_9284 lille

E-bog – Børnetæppe i drengefarver (PDF-fil)

Kr. 30,00

 

Børnetæppe/babytæppe i pigefarver:

IMG_9368 lille

E-bog – Børnetæppe i pigefaver (PDF-fil)

Kr. 30,00

 

Tæpper til voksne:

Der er intet som et slumretæppe i hønsestrik med glade farver, når man trænger til at slappe af og er blevet lidt småkold. Som det er med uld, så er det temperaturregulerende og åndbart, så det er altid dejligt at have på – sommer som vinter. Og så bliver man aldrig bliver træt af at kigge på de smukke og farvestrålende tæpper.

Måske tænker du, at det er et alt for stort arbejde. Men at strikke hønsestrik er som at læse en god bog, som du ikke ønsker slutter. Og når det sidste mønster er strikket og maskerne lukkes af, så tænker du ”øv” og har kun lyst til at starte på et nyt.

Følgende finder du 2 opskrifter på dejlige tæpper. Opskrifterne lægger op til strik i babymerino – Drops og Infinity Hearts (link til garnet: link) og med flonel monteret på bagsiden.

Tæppe med rosa bagside:

Slumretæppet bliver ca. 135 cm bredt og 210 cm langt.

IMG_9507 lille

E-bog – Rosa tæppe (PDF-fil)

Kr. 40,00

 

Tæppe til Yvonne:

Slumretæppet bliver ca. 145 cm bredt og 225 cm langt.

IMG_9668 lille med skrift

E-bog – Tæppe til Yvonne (PDF-fil)

Kr. 40,00

 

Tæppe i bomuldsgarn med Bornholmer motiver:

Slumretæppet bliver ca. 165 cm bredt og 220 cm langt.

E-bog – Bornholmertæppe (PDF-fil)

Kr. 40,00

2 Responses to Hønsestrik

  1. Pingback: Babytæpper / børnetæpper | Ilses univers

  2. Pingback: Mere hønsestrik – grydelapper | Ilses univers

Comments are closed.